Tорта Фереро Рошер
Torta Ferero Rošer

Tорта Фереро Рошер

Иван ПауновИван Паунов
Новак
2634957293
Tорта Фереро Рошер
Снимка: Иван Паунов
1 / 4ВИДЕО
11/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8
"Tорта Фереро Рошер, която е истинска сбъдната мечта"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 200 г
  • брашно - 120 г
  • царевично нишесте - 65 г
  • какао - 40 г
  • канела - 2 г
  • сол - щипка
  • бакпулвер - 6 г
  • лешници - 80 г смлени
  • масло - 40 г разтопено
  • за крема
  • лешници - 100 г смлени
  • пудра захар - 50 г
  • шоколад - 150 г натурален
  • сладкарска сметана - 400 мл
  • за финалния крем
  • шоколад - 50 г натурален
  • течен шоколад - 80 г ( Нутела или подобен )
  • маскарпоне - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, разтапяме 40-те грама масло и оставяме да се охлади. Счукваме яйцата в дълбок съд, прибавяме към тях захарта и разбиваме с миксера за 5-6 мин.

Пресяваме канелата, какаото, брашното и нишестето. Малко по малко заедно ги прибавяме към яйцата. Прибавяме още щипка сол и започваме да бъркаме отново, но само с една гумена шпатула.

Изсипваме смлените лешници и отново разбъркваме за 1-2 минутки. Накрая остава да прибавим само разтопеното масло. Загряваме фурната предварително на горен и долен реотан на 170°C.

Прехвърляме сместа в кръгла тавичка с падащо дъно с хартия за печене (тавичка с диаметър 24 см или 18 см ). Печем за около 40 мин.

Разтапяме 150 г натурален шоколад на водна баня. В отделен съд смесваме другите 100 г смлени лешници с пудрата захари солта. Омесваме съставките и върху тях изсипваме разтопения шоколад и омесваме нещо като тесто.

Връщаме се към вече изпечения блат и го разрязваме с дълъг нож на три равни части. Взимаме 400-те мл сладкарска сметана и я разбиваме на сняг. След това я смесваме със шоколадовото тесто от по-рано.

Отново разбъркваме само с гумена шпатула, за да не пребием сметаната.

Взимаме форма за торта или голяма чиния и в/у нея поставяме тавичка за печене, но без дъно.

Поставяме първия блат. Напояваме го с ром и разпределяме част от крема за шоколадовата торта. Така поставяме втория блат и правим същото, като при третия не слагаме крем.

Оставяме страхотната торта за час в хладилника да стегне. През това време правим втория крем. Разтапяме отново едни 50 г шоколад и ги смесваме с нутелата. Добавяме маскарпонето и бъркаме до получаването на хомогенен крем. С него намазваме тортата отгоре и от всички страни. Декорираме с фереро бонбони.

Да ви е сладко с тортата Фереро Рошер!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: