Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бонбони»Домашни бонбони Фереро роше

Домашни бонбони Фереро роше

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Домашни бонбони Фереро роше
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Общо
90 мин.
Порции
35
"Въпрос на чест за всяка домакиня е да посрещне гостите си с домашно приготвени бонбони Фереро роше"

Необходими Продукти

  • вафли - 300 г с лешников пълнеж
  • лешници - 1.5 ч.ч. ситно нарязани
  • течен шоколад - 1.5 ч.ч. Нутела
  • за овалване
  • лешници - 1.5 ч.ч. ситно нарязани
  • черен шоколад - 200 г
  • олио - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете вафлите и към тях добавете лешниците и нутелата. Хубаво разбъркайте и оставете сместа в хладилника, поне за 30 минути.

От сместа оформете топчета, колкото малък орех. Оставете ги в хладилника за 30 минути.

В купа разтопете шоколада. Добавете лешниците и олиото. Хубаво разбъркайте.

Извадете топчетата от хладилника и всяко потапяйте в шоколадово-лешниковата смес.

Поставяйте бонбоните върху поднос, застлан с хартия за печене. Оставете ги в хладилника да стегнат и след това ги подредете в хартиени капсули.

Домашните бонбони Фереро роше са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: