Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бонбони»Домашни Фереро Роше Бонбони

Домашни Фереро Роше Бонбони

VecaVeca
Мастър Шеф
296832k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Домашни Фереро Роше Бонбони
Снимка: Sandra Palikarov
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
125 мин.
Порции
10
"Ако обичате Фереро Рошер бонбони, то несъмнено ще се влюбите в тях"

Необходими Продукти

  • За сместа
  • лешник - 300 г
  • вафли с лешници - 250 г
  • шоколад за готвене - 150 г
  • масло - 250 г
  • течен шоколад - 100 г
  • За глазурата
  • шоколад за готвене - 200 г
  • масло - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете нарязаното масло в съд, добавете течен шоколад, нарежете на кубчета шоколад за готвене и разтопете на пара.

В отделна купа натрошете вафлите, добавете препечените и накълцани лешници и разбъркайте. Добавете сместа, разтворена на пара, и разбъркайте с шпатула, за да комбинирате всички съставки.

Оставете в хладилника за 1 час.

За глазурата: Начупете шоколада за готвене на кубчета и го сложете в съд. Добавете масло и разтопете на пара.

Извадете купата от хладилника. Вземете сместа с лъжица, оформете топките с длани и ги подредете върху поднос.

Потопете всяка топка в шоколадовата глазура, подредете шоколадовите бонбони ги върху хартия за печене и оставете да стегнат.

Вкусът на тези домашни Фереро Роше бонбони е фантастичен.

Опитайте и се насладете!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: