Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Задушени гъби с чесън

Задушени гъби с чесън

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Задушени гъби с чесън2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • печурки - 10 бр
  • зехтин - 4 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • лимонов сок - 4 ч.л.
  • магданоз - 2 с.л. ситно нарязан
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зехтинът се загрява и в него се слагат да се запържват нарязаните на четвъртинки гъби. Пържат се няколко минути, като се разбъркват.

Добавят се пресованият чесън и лимоновият сок и се овкусява с чер пипер и сол. Пържи се още няколко минути, като се бърка.

Сервира се топло, поръсено с магданоз. Често се сервира като т.нар. тапас - предястие към напитка в заведение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Petya Angelova
Petya Angelova
Страхотни са!
23.01.2014 19:20
1