Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гъби в масло»Задушени гъби пачи крак с чесън

Задушени гъби пачи крак с чесън

Iliana StoyanovaIliana Stoyanova
Новак
2639
Задушени гъби пачи крак с чесън
Снимка: Iliana Stoyanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Супер апетитно предястие, което би било едно наистина добро начало на вечерята - задушени гъби с чесън, може да сервирате и като гарнитура"

Необходими Продукти

  • пачи крак - 500 г
  • масло - 30 г
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • бяло вино - половин чаша
  • подправки - сол, черен пипер, черв.пипер, връхчета сушен копър
  • чесън - 2 - 3 скилидки ситно нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, измийте много добре пачия крак, след това ги подсушете в попивателна хартия.

Нарежете ги на средни парченца, а ако са дребни, може и цели.

Маслото и олиото загрейте в тиган, изсипете нарязаните гъби пачи крак.

Оставете да се позадушат и след това прибавете виното.

Оставете гъбите в масло да се задушават, докато поомекнат, прибавете подправките и чесъна.

Оставете на котлона гъбите на тиган, докато останат само на мазнина.

Поднесете задушените гъби пачи крак с чесън в масло топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: