Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Задушени гъби с пресен чесън

Задушени гъби с пресен чесън

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Задушени гъби с пресен чесън
Снимка: Севда Андреева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • печурки - 500 г
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 4 стръка зелен
  • зелен лук - 3 стръка
  • олио - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме гъбите и ги нарязваме на филии, а морковите, лука и чесъна нарязваме на дребно.

В сгорещената мазнина изипваме морковите и запържваме за кратко, прибавяме гъбите и покриваме с капак, намаляваме котлона на половина за 10-15 минути.

Прибавяме лука и чесъна, разбъркваме и оставяме без капак да се запържи, овкусяваме със сол и черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Никога не бих се сетила че с чесън ще е страхотно. Браво.
17.05.2016 10:04