Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Топеница с печена капия и извара

Топеница с печена капия и извара

ЧародейкатаЧародейката
Новак
47347928
Топеница с печена капия и извара4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Една много любима наша разядка е тази топеничка"

Необходими Продукти

  • чушки - 4 броя печени
  • извара - 500 грама
  • люти чушки - на вкус (печени)
  • кисело мляко - 200 грама
  • праз - 1 стрък (наситнен)
  • лют пипер - едро счукан, за поръсване
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете или начукайте чушките в хаванче.

Добавете към тях ситно нарязания лук, изварата, олиото и киселото мляко.

Разбъркайте до получаване на хубава хомогенна смес.

Овкусете разядката с червен пипер, сол и лют пипер.

Поднесете с топъл хляб.

Топеницата с печена капия и извара е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: