Начин на приготвяне
Прави се твърдо тесто от брашното, две яйца, малко сол и малко гореща вода, разделя се на две топки, разточват се тънки кори и се оставят да изсъхнат върху кърпа. Когато почти изсъхнат, се изрязват квадратчетата със страна около 12 см и канелоните се поставят в навлажнена кърпа.
Ситно нарязаните лук и шунка се изпържват в сгорещено масло, прибавя се 1 ч.л. (5 г) брашно, изпържва се, прибавя се доматеното пюре и се бърка, докато сместа стане гладка.
Добавят се останалото яйце, разбито със ситно нарязания магданоз, сол, черен пипер, индийско орехче и се задушава малко.
Канелоните се сваряват в подсолена вода и се пълнят с изстиналата смес, увиват се и се поставят в намазана с масло тавичка за печене, поръсват се със сгорещено масло, настърган Пармезан или кашкавал по желание (или друго твърдо сирене) и се пекат няколко минути в гореща фурна или под грил.