Начин на приготвяне
Почистете зеленчуците и нарежете на дребно. Месото нарежете на малки парчета и запържете в зехтина до златисто, добавете лука, пържете до омекване и добавете виното.
Изчакайте течността да се изпари, добавете тиквичките и гъбите, запържете и тях и накрая прибавете чушките. Подправете на вкус с подправките, гответе още 5 мин и махнете тигана от котлона. Оставете да се охлади.
Направете Бешамел като сложите касерола на котлона, добавете в нея маслото, след като се разтопи добавете брашното и го запържете за кратко, като непрекъснато разбърквате с бъркалка. Сипете затопленото прясно мляко и варете соса до сгъстяване, като бъркате, за да не захване на дъното. Подправете със сол, индийско орехче и млян бял пипер.
В тавичката, в която ще ги печете, сложете на дъното половината от доматения сос, настържете скилидка чесън и поръсете с босилек. Отгоре сипете един черпак от сос Бешамел и изравнете по цялото дъно.
Напълнете канелоните със сместа от месото. Вземете всяка тръбичка, запушете с ръка единия ѝ край и напълнете другия отвор с помощта на лъжичка или най-добре с пръсти и натъпчете хубаво сместа в тях. Наредете ги в тавичката една до друга, сипете върху тях останалия доматен сос и сипете целия Бешамел.
Покрийте тавичката с алуминиево фолио и задушете в загрята фурна на 180 градуса около 20 минути. Извадете фолиото и настържете обилно кашкавал върху канелоните.
Поставете отново във фурната да се запекат до златиста коричка на кашкавала около 15 минути. Накрая извадете тавата и изчакайте малко да изстинат, консумирайте топли, но не горещи.
Коментари
Страхотна рецепта :)
Поздрави