Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Канелони с шунка

Канелони с шунка

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Канелони с шунка1 / 2
31/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.

Необходими Продукти

  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • яйца - 3 бр
  • шунка - 250 г
  • лук - 1 глава кромид
  • индийско орехче - 1 щипка
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • магданоз - 1 стрък
  • масло
  • черен пипер
  • сол
  • пармезан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прави се твърдо тесто от брашното, две яйца, малко сол и малко гореща вода, разделя се на две топки, разточват се тънки кори и се оставят да изсъхнат върху кърпа. Когато почти изсъхнат, се изрязват квадратчетата със страна около 12 см и канелоните се поставят в навлажнена кърпа.

Ситно нарязаните лук и шунка се изпържват в сгорещено масло, прибавя се 1 ч.л. (5 г) брашно, изпържва се, прибавя се доматеното пюре и се бърка, докато сместа стане гладка.

Добавят се останалото яйце, разбито със ситно нарязания магданоз, сол, черен пипер, индийско орехче и се задушава малко.

Канелоните се сваряват в подсолена вода и се пълнят с изстиналата смес, увиват се и се поставят в намазана с масло тавичка за печене, поръсват се със сгорещено масло, настърган Пармезан или кашкавал по желание (или друго твърдо сирене) и се пекат няколко минути в гореща фурна или под грил.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: