Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Канелони по индийски

Канелони по индийски

ТодороваТодорова
Новак
125970
Канелони по индийски
Снимка: Тодорова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Пълнените солени канелони по индийски са сред ястията, които присъстват в списъка ни за ежеседмично готвене - не можем без тях за по-дълго време"

Необходими Продукти

  • канелони - 250 г
  • пилешки гърди - 700 г
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 350 г буркан консервирани
  • сирене рикота - 250 г
  • индийска паста - 2 с.л. за готвене *
  • Заливка
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • яйцa - 1 бр.
  • брашно - 50 г
  • моцарела - 1 топка
  • пармезан - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме пилешкото месо с малко сол и двата моркова. Оставяме го да изстине и ги нарязваме на дребно.

В тава изсипваме доматите. Пилешкото и нарязаните моркови смесваме с индийската паста за готвене* и сиренето рикота. Индийската паста носи всички подправки в себе си, други подправки не е необходимо да добавяте.

С тази смес започваме да пълним канелоните. И ги подреждаме в правоъгълна тавичката върху доматите.

След като запълним тавичката, ги заливаме със следната смес: яйцето, киселото мляко и брашното разбиваме с малко сол. Заливаме канелоните и ги поръсваме с настърганата моцарела.

Поставяме във фурната и печем за около 35- 40 минути на 180°C. 15 минути преди готовност поръсваме пармезана и връщаме във фурната.

Индийските пасти за готвене се продават в повечето големи супермаркети и в специализирани магазини.

За тези канелони по индийски Аз ползвах Mild Curry Paste.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: