Начин на приготвяне
В хлебопекарната сложете водата, солта и захарта.
Отгоре изсипете брашното, така че да покрие течността, а върху него натрошете маята. Пуснете на програма месене и втасване (при мен тази програма е 1. 5 часа).
Изчакайте да замеси тестото и засечете 20 минути втасване. Изключете хлебопекарната и извадете тестото. Разточете го на правоъгълник с дебелина 0. 5 мм.
Намажете с мекото масло (използвайте половината само), прегънете и така отново, докато получите кубче тесто. Обвийте в стреч фолио и приберете във фризера за половин час.
Извадете тестото и повторете по-горе посочената процедура. Обвийте отново в стреч фолио и приберете за още половин час във фризера.
След изтичане на посоченото време вашето тесто е готово. Разточете кора, разрежете на триъгълници, оформете и напълнете по желание.
Тестото може да бъде съхранявано във фризера.
Тестото за кроасани в хлебопекарна е много сполучливо.
Коментари