Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Тесто»Тесто за юфка в хлебопекарна

Тесто за юфка в хлебопекарна

Тесто за юфка в хлебопекарна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
24 мин.
Общо
24 мин.
Порции
20
"Първата стъпка към приготвянето на домашна юфка е тестото, което се прави много лесно с хлебопекарна"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 400 мл
  • яйца - 4 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - около 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счупете яйцата в контейнера на хлебопекарната. Добавете солта и прясното мляко.

Изсипете брашното отгоре. Задайте програма тесто.

Изчакайте да омеси добре (без да втасва) и изключете.

Извадете тестото и поставете върху памучна кърпа.

Разточете на тънки листове, които оставете за една нощ да изсъхнат добре.

На следващия ден начупете юфката и приберете в платнена памучна чанта.

Това е идеалното тесто за юфка в хлебопекарна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: