Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Тесто»Тесто за рогчета в хлебопекарна

Тесто за рогчета в хлебопекарна

Тесто за рогчета в хлебопекарна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
30/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Общо
90 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • вода - 100 мл
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • мая - 10 г прясна
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • свинска мас - 150 г мека
  • брашно - около 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най - лесния начин да си замесите бързо тесто, без да си цапате ръцете е да го направите в хлебопекарната. Този чудесен уред освен това и спестява време.

Рецептата е много лесна за изпълнение. Само трябва да сложите продуктите без свинската мас в познатия ред.

Чупите яйцата, всички течни съставки, сухи, брашно и последно, трошите маята. Тя трябва да остане отгоре. Задавате програма тесто и изчаквате да оформи топка тесто.

Сега е момента да добавите свинската мас на малки количества до пълно усвояване. Веднъж вече приключили я оставяте да приключи програмата.

При мен отнема 1, 5 ч. Готовото, втасало тесто вадите (без да премесвате) и оформяте на рогчета.

Както виждате сами, не е кой знае каква трудност да се направи тесто за рогчета в хлебопекарна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: