Начин на приготвяне
Обелете и нарежете на по-едро чесъна и лука. Накълцайте стъблото целина (селъри) и джинджифила. Запържете всичко до омекване в зехтина.
Нарежете на дребни кубчета тиквата или я настържете на едро ренде. Задушете я заедно с всичко останало за 10 минути, като от време на време отваряте капака и разбърквате. Огънят да е умерен, за да не загарят зеленчуците по дъното.
Налейте водата, овкусете със сол и къри и варете в продължение на 25 минути (ако тиквата е настъргана - само 20).
Сложете кокосовото мляко, кокосовото масло и белия пипер и пасирайте до съвършено гладък и пухкав крем.
Сервирайте разкошната тиквена супа поръсена със сусам и зехтин и гарнирана с кокосова сметана.
Добър апетит с моята тиквена кремсупа с кокосово мляко!