Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Тиквена супа»Тиквена кремсупа с кокосово мляко

Тиквена кремсупа с кокосово мляко

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Тиквена кремсупа с кокосово мляко
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
38 мин.
Общо
53 мин.
Порции
4
"Разкошна тиквена кремсупичка"

Необходими Продукти

  • тиква - 600 г почистена и обелена
  • кокосово мляко - 150 мл
  • вода - 400 мл
  • лук - 1 голяма глава (около 150 г)
  • целина - 1 стрък
  • джинджифил - 1 см обелен корен
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 30 мл + за поръсване
  • кокосово масло - 15 г
  • кокосова сметана - за гарниране
  • сол - 1 ч.л.
  • къри - 2 щипки
  • бял пипер - 2 щипки
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете на по-едро чесъна и лука. Накълцайте стъблото целина (селъри) и джинджифила. Запържете всичко до омекване в зехтина.

Нарежете на дребни кубчета тиквата или я настържете на едро ренде. Задушете я заедно с всичко останало за 10 минути, като от време на време отваряте капака и разбърквате. Огънят да е умерен, за да не загарят зеленчуците по дъното.

Налейте водата, овкусете със сол и къри и варете в продължение на 25 минути (ако тиквата е настъргана - само 20).

Сложете кокосовото мляко, кокосовото масло и белия пипер и пасирайте до съвършено гладък и пухкав крем.

Сервирайте разкошната тиквена супа поръсена със сусам и зехтин и гарнирана с кокосова сметана.

Добър апетит с моята тиквена кремсупа с кокосово мляко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: