Начин на приготвяне
Първо се запарва карфиолът в подсолена вода за 5 минути, докато омекне.
След това се нарязват лукът, праз лук и тиквата и се запържват в уок тиган със зехтин до омекване.
Следващата стъпка е добавяне на пилешки или зеленчуков бульон, достатъчно да покрие зеленчуците.
Варят се, докато тиквата е омекнала - около 10 минути, на максимална степен или 15 минути на средна степен на котлона.
Когато са готови, с пасатор се разбива, докато стане хомогенна смес.
Последната стъпка е сервирането в дълбока чиния или широка купа и гарнирането на есенната кремсупа с нарязаната на шайби чили чушка и праз, също и едро нарязания магданоз.
Хапвайте полезна тиквена кремсупа с карфиол и бъдете здрави.