Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Тиквена супа»Тиквена кремсупа с карфиол

Тиквена кремсупа с карфиол

Тиквена кремсупа с карфиол
Снимка: Петко Николов
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Хапвайте тази полезна тиквена кремсупа с карфиол точно сега през есента"

Необходими Продукти

  • тиква - 300 г изчистена
  • праз - 100 г
  • лук - 1 глва кромид
  • карфиол - 200 г
  • магданоз - няколко стръка
  • чушки - 1 чили
  • заквасена сметана - 100 г за гарниране
  • бульон - 1 пилешки
  • сол
  • черен пипер
  • чесън на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се запарва карфиолът в подсолена вода за 5 минути, докато омекне.

След това се нарязват лукът, праз лук и тиквата и се запържват в уок тиган със зехтин до омекване.

Следващата стъпка е добавяне на пилешки или зеленчуков бульон, достатъчно да покрие зеленчуците.

Варят се, докато тиквата е омекнала - около 10 минути, на максимална степен или 15 минути на средна степен на котлона.

Когато са готови, с пасатор се разбива, докато стане хомогенна смес.

Последната стъпка е сервирането в дълбока чиния или широка купа и гарнирането на есенната кремсупа с нарязаната на шайби чили чушка и праз, също и едро нарязания магданоз.

Хапвайте полезна тиквена кремсупа с карфиол и бъдете здрави.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: