Постен Сладкиш Негърче

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
111
458
444
228
4
23/02/2018
"Щом постите, не се лишавайте от вкусотии, ами пригответе постен сладкиш Негърче"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 733
  • Преглеждания за месеца192
  • Преглеждания за седмицата55
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • захар - 1 1/2 ч. ч.
  • брашно - 2 ч. ч.
  • олио - 1/2 ч. ч.
  • сода - 1 ч. л.
  • какао - 3 с. л.
  • за сиропиране
  • захар - 6 с. л.
  • какао - 3 с. л.
  • вода - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа разбийте олиото със захарта. След това прибавете какаото. Накрая бавно прибавете брашното и разбърквайте добре, за да не остане на топченца.

В предварително загрята фурна на 220 градуса печете сладкиша около 40-50 минути в зависимост от фурната Ви.

Докато се пече сладкиша пригответе сиропа, като в малка тенджера сложите 6 с. л. захар, 200 мл вода и 3 с. л. какао. На слаб огън сложете сиропа и разбърквайте, докато захарта не се разтопи. След това дръпнете от котлона.

Когато сладкишът изстине сиропирайте.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
kati
kati
27.02.2020 14:06
kava si ti ma pishesh tva HOSSO kato4eli vseki e dlajen da go znae kakvo e pone da mqsat na neshto tiq tboi tecepti
0
0
Цветушка
Цветушка
03.03.2018 09:41
Здравейте, искам да питам не е ли пропусната някоя от съставките, например малко вода и в сместа за блата, освен в сиропа?Смесих дадените продукти, но вместо да се получи кексово тесто, както е показано на втората снимка, сместа приличаше на мокър пясък, въпреки това реших да го пека, тогава стана твърдо. Залях го със сиропа, но останаха твърди места....Моля за помощ! Благодаря!
0
2