Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов Сладкиш»Сладкиш Негърче в еър фрайър

Сладкиш Негърче в еър фрайър

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2283k5803k1
Сладкиш Негърче в еър фрайър
Снимка: Валерия
1 / 3
11/12/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Перфектният шоколадов сладкиш Негърче може да изглежда и изискано"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • течна ванилия - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • какао на прах - 3 с.л.
  • брашно - 1 ч.ч. и половина
  • За заливката
  • захар - 4 с.л.
  • вода - 4 с.л.
  • какао - 3 с.л.
  • краве масло - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използвам тава с вътрешни размери 25 на 21 см.

Използвам мерителна чаша от 250 мл.

В купа хубаво се разбиват яйцата със захарта. Киселото мляко се обърква със содата и се добавя. Добавят се олиото, ванилията и какаото. Отново се разбива. Накрая се добавя брашното и се разбива хубаво всичко.

Тавичката се застила с хартия за печене и сместа се изсипва.

Блатът пекох на програма bake - 160 °C за 50 минути. Според мен и след 40 беше готов, но реших да го оставя още малко. Блатът не се обръща.

Във фурната бих го пекла на 180 °C, но време не мога да кажа.

Изпеченият блат се оставя да изстине.

Тогава се прави заливката за сладкиша негърче. Всички продукти се слагат в касеролка или малка тенджерка. Слага се на бавен огън и се бърка, докато се получи еднородна смес.

След това блатът се залива с тази смес и шоколадовият сладкиш се оставя да изстине.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: