Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Кастилска супа

Кастилска супа

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Кастилска супа
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • шунка - 100 г
  • мас - 3 с.л. свинска
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • бульон - 1.2 л
  • червен пипер
  • хляб - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситняваме или пасираме чесъна. Шунката нарязваме на ленти, а хляба - на едри кубчета. Загряваме маста и запържваме чесъна на тих огън. Когато покафенее, добавяме и шунката и запържваме за 1-2 минути.

Добавяме и кубчетата хляб и червения пипери пържим още 2-3 минути. Сипваме бульона и кипваме супата. Без да я оставяме да ври, я сваляме от котлона и разпределяме в глинени купички. Във всяка чукваме по 1 яйце.

Купите със супа и яйце запичаме за 10 минути в загрята на 170 градуса фурна до готовност на яйцето.

Поднасяме купата гореща. По желание можем да поръсим със зелен лук и чубрица или босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Рецептата е добра, но бих допълнила, че в Кастилската супа също е задължително да присъства и кимион и дафинов лист като подправки, а чубрица не. Но няма лошо и да се експериментира. Също така по оригиналната рецепта яйцата се пошират директно в супата и не се запича нищо после. :)
22.07.2017 12:23