Виенска супа

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5686k2k6
Виенска супа
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Произведение на изкуството, дело на майсторите от прочутата Виенска школа - виенска супа"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • праз лук - 1 стрък
  • печурки - 100 г
  • телешки бульон - 2 кубчета
  • фиде - 3 с.л.
  • краве масло - 30 г
  • сол
  • майорана - 1/2 ч.л.
  • заквасена сметана - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаният лук и обелените и нарязани картофи се заливат с литър и половина вода и се варят 15 минути заедно с един нарязан на кубчета морков.

Когато кипне, се прибавят двете кубчета бульон, похлупва се с капак и се намалява котлонът.

Гъбите се режат на ивички, а празът - на ситно.

В сгорещеното масло на силен огън се пържи празът за 1 минута и за 1-2 минути гъбите до зачервяване.

Накрая се прибавят гъбите и празът към картофената супа и се прибавя фидето.

След 15 минути супата е готова. Майоранът се добавя 5 минути преди готовността.

Накрая се подправя със заквасената сметана.

Виенската супа е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: