Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена Торта»Бишкотена торта с кафе и шоколадов крем

Бишкотена торта с кафе и шоколадов крем

Бишкотена торта с кафе и шоколадов крем
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
21/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
8
"Никога не можем да минем само с едно парче от тази бишкотена тортичка"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 20 броя
  • за потапяне
  • инстантно кафе - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 250 мл
  • захар - 1 с.л.
  • крем
  • крем ванилия - 3 - 4 пакета (без варене)
  • заквасена сметана - 370 грама
  • течен шоколад - 200 грама
  • какао - тъмно
  • прясно мляко - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете млякото и разтворете в него кафето и захарта, разбъркайте хубаво.

Пригответе крема. За целта разбийте с миксер студеното прясно мляко и крема ванилия. След 1-2 минути добавете течния шоколад и заквасената сметана. Когато се сгъсти, кремът е готов.

В подходяща форма наредете на дъното бишкоти, потопени в кафето. Отгоре залейте с половината шоколадов крем и наредете втори ред бишкоти. Покрийте с малко крем, а останалия сипете в шприц.

Приберете бишкотената торта в хладилник за няколко часа.

Извадете и прехвърлете в голям поднос. Шприцовайте розички отгоре и поръсее с какао.

Приберете в хладилник да стегне за 1 нощ.

Бишкотената торта с кафе и шоколадов крем е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: