Бишкотената торта на мама

Бишкотената торта на мама
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"С бишкотената торта на мама никоя не може да се мери"

Необходими Продукти

  • заквасена сметана - 400 грама
  • бишкоти - 2 пакета (по 500 грама)
  • прясно мляко - 200 мл
  • сладко - от кайсии
  • кисело мляко - 150 грама (гъсто)
  • ванилена захар - 1 пакетче (10 г)
  • пудра захар - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте киселото мляко със заквасената сметана и двата вида захар.

Потапяйте бишкотите за кратко в млякото и започнете да ги редите в подходяща тава.

След като наредете един ред бишкоти, сипете от крема и загладете добре.

Върху крема сипете от кайсиевото сладко. Отново следва ред бишкоти, крем и пак сладко.

Завършете с един ред бишкоти и крем. Украсете бишкотената торта по ваш избор.

Приберете в хладилника и оставете да стегне за няколко часа.

Бишкотенатата торта на мама е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: