Начин на приготвяне
Слагаме яйцата и захарта, бъркаме докато се получи хомогенна смес. Добавяме олиото и продължаваме да бъркаме, след това добавяме ванилията.
Бакпулвера слагаме в брашното, пресяваме го и добавяме и брашното. Готовата смес слагаме в подходяща форма, в която сме сипали малко олио. По желание оставяме 1/3 от сместа и слагаме каквото.
Бъркаме добре и добавяме какаовата смес при другата. Пече се на 170 градуса, при необходимост отгоре се слага фолио, за да се изпече хубаво вътре и да се избегне загаряне отгоре.
Когато е готов кексът, се завива с памучна кърпа, докато изстине, за по-лесно отлепване.
По желание декорираме с пудра захар, сметана или течен шоколад.
Кексът на мама е много вкусен.
Коментари