Толумбичките на мама

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
1367752017912
Толумбичките на мама1 / 2
08/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6
"Като малки нямахме търпение да ги опитаме, сега нямаме търпение да ги приготвим за децата си"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • захар - 8 с.л.
  • вода - 300 мл
  • лимонена киселина - 1 щипка
  • яйца - 4 бр.
  • масло - 8 с.л.
  • олио - за пържене
  • сол - 1 щипка
  • За сиропа
  • вода - 300 мл
  • захар - 200 г
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тенджера се сипва вода да заври. Когато е готова, към нея се добавят захарта, лимонената киселина, маслото и солта. Обърква се добре и към сместа се добавя брашното.

Бърка се хубаво, докато се смесят всички продукти и когато започне да се отделя от съда е готова. Оставя се малко да почине и след това се добавят яйцата. Разбърква се хубаво, докато не се получи гладка смес.

В тенджера се сипва вода, захар и ванилия, оставя се да заври и да се сгъсти. Докато сиропът ври, с помощта на сладкарски пош, изпържвате толумбичките в предварително загрято олио в дълбок тиган.

След като се изпържат се потапят за кратко в сиропа и се вадят с решетъчна лъжица. Когато се охладят се заливат с вече изстиналия сироп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: