Начин на приготвяне
Мидите се почистват добре.
В тенджера разтапяме маслото и запържваме скълцания чесън и нарязания на ситно зелен лук.
Добавяме мидите и заливаме с бялото вино. Затваряме с капак, без да добавяме допълнително вода или сол.
Мидите ще се сготвят от парата, а и те самите пускат малко солена вода. Именно заради това добавете сол (ако е необходимо), след като са готови, за да не ги пресолите.
За да се сготвят, на мидите са необходими около десетина минута.
Отваряйте ги, за да ги разбъркайте и проверите.
Ще познаете, че времето е достатъчно, когато всички черупки на мидите на тиган се отворят.
Малко преди да ги свалите от котлона, добавете нарязания на ситно девесил към мидите на мама.