Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински медальони със сос Cafe de Paris

Свински медальони със сос Cafe de Paris

ИскраИскра
Помощник Готвач
1189381482
Свински медальони със сос Cafe de Paris
Снимка: Искра
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Вкусни свински медальони със сос Cafe de Paris"

Необходими Продукти

  • свинско бонфиле - около 600 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • масло - 2 с.л.
  • за соса
  • масло - 100 г, на кубчета
  • лук - 1 малка глава, наситнена
  • чесън - 1 смляна скилидка
  • аншоа - 3 бр, в олио, ситно нарязани
  • къри - 1/2 ч.л. на прах
  • лют червен пипер - 1/4 ч.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • каперси - 1 с.л.
  • див лук - 2 с.л., ситно нарязан
  • естрагон - 2 с.л., ситно нарязан
  • магданоз - 1 с.л., ситно нарязан
  • мащерка - 2 с.л. прясна
  • готварска сметана - 1 ч.ч.
  • лимонов сок - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме бон филето, подсушаваме го и отстраняваме излишната мазнина и жили. Нарязваме го на медальони с дебелина 3-4 см и леко натискаме с дланта. Подправяме със сол и черен пипер. Загряваме маслото в тиган и готвим свинските медальони 3-4 минути от всяка страна или до златисто.

За соса слагаме маслото, лука, чесъна, аншоата, кърито на прах, лютия червен пипер, горчицата и солта в малка тенджера. Готвим на умерен огън за около 6 минути, докато лукът омекне и маслото придобие златист цвят.

Добавяме каперсите и билките, след което готвим още една минута. Прибавяме сметаната и лимоновия сок, и загряваме няколко минути, докато се затопли.

Не трябва да прекаляваме с бъркането, защото сосът не трябва да е еднороден. Прибавяме месото в соса и готвим, докато стане твърдо на допир - 2-4 минути.

Сервираме медальоните поляти със соса и гарнитура по избор.

Насладете се на Свински медальони със сос Cafe de Paris!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: