Свински медальони

Свински медальони
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
16/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Свински медальони на тиган - невероятно апетитни"

Необходими Продукти

  • свински бонфиле - 750 г
  • лук - 1 бр.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • пилешки бульон - 350 мл
  • бяло вино - 100 мл
  • краве масло - бучка
  • сол
  • черен пипер
  • морков - 1 бр.
  • царевично нишесте - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и нарежете на кръгли парчета с дебелина 1.5-2 см. Поръсете със сол и черен пипер от двете страни.

В тиган разтопете кравето масло с една супена лъжица зехтин. Запечатайте свинските медальоните от двете страни до златисто. Извадете и заделете.

В същата мазнина (ако е нужно, сложете още малко зехтин) запържете лука, чесъна и моркова, нарязани на не много дребно.

Върнете месото и налейте виното. Изчакайте няколко минути и добавете бульона. Сложете подправките и изчакайте да заври. Намалете котлона и затворете с капак. Варете до готовност на месото.

Извадете медальоните и дафиновия лист. Пасирайте бульона. Върнете месото и сервирайте веднага с порция пържени картофи.

Ако ви се стори рядък соса, разтворете царевичното нишесте в малко вода и сгъстете с него.

Да ви е вкусно с тези свински медальони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: