Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свински медальони с гъби в чуден сос

Свински медальони с гъби в чуден сос

Свински медальони с гъби в чуден сос
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
15/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Поглезете се тази вечер с едни крехки и много сочни свински медальони с чуден сос"

Необходими Продукти

  • печурки - 7 - 8 броя
  • праз - 1 стрък
  • готварска сметана - 300 мл
  • свинско месо - 400 г бонфиле
  • ром - 1 капачка
  • масло - бучка
  • пармезан - за поръсване
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото със зехтина в тиган. Нарежете на колелца месото и го запечатайте от двете страни. Извадете го и го оставете настрана.

В същата мазнина добавете нарязаните гъби и ги запържете до златист цвят. Нарежете праза и също го задушете за няколко минути.

Добавете рома и гответе до изпаряването на алкохола. Върнете в тигана свинското бонфиле и налейте сметаната. Овкусете с черен пипер и сол.

Намалете огъня и гответе до готовност на месото. След това прехвърлете всичко в тава за печене. Поръсете с настъргания пармезан.

Загрейте фурната на 200 градуса и запечете месото до хубав златист цвят.

Свинските медальони с гъби в чуден сос са много вкусни, опитайте ги!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: