Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Бок чой на тиган

Бок чой на тиган

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Бок чой на тиган
Снимка: Lenka
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Направете промяна в менюто си - пригответе бок чой и всички ще бъдат доволни ="

Необходими Продукти

  • бок чой - 2 бр.
  • масло - 25 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер
  • сол
  • гарам масала - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рядко можете да намерите тези страхотни зеленчуци в нашите магазини, но винаги, когато имате възможност да ги закупите – не пропускайте да ги вземете и няма да съжалявате.

Тази рецепта може да бъде и веганска, просто сложете малко консервирано кокосово мляко вместо масло.

Разполовете бой чой и добавете малко сол. Сложете маслото в тигана да се разтопи и 2 супени лъжици зехтин, оставете едната за по-късно. Нарежете чесъна и добавете към тигана.

Сложете бок чой в тигана и покрийте. Усилете котлона на средна мощност. Печете от двете страни, не прекалявайте. От двете страни за 5 минути.

Извадете бок чой и го поставете в чинията, залейте със соевия сос, една супена лъжица зехтин, черен пипер и гарам масала. Сервирайте бок чой на тиган като гарнитура към основното ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: