Начин на приготвяне
Рядко можете да намерите тези страхотни зеленчуци в нашите магазини, но винаги, когато имате възможност да ги закупите – не пропускайте да ги вземете и няма да съжалявате.
Тази рецепта може да бъде и веганска, просто сложете малко консервирано кокосово мляко вместо масло.
Разполовете бой чой и добавете малко сол. Сложете маслото в тигана да се разтопи и 2 супени лъжици зехтин, оставете едната за по-късно. Нарежете чесъна и добавете към тигана.
Сложете бок чой в тигана и покрийте. Усилете котлона на средна мощност. Печете от двете страни, не прекалявайте. От двете страни за 5 минути.
Извадете бок чой и го поставете в чинията, залейте със соевия сос, една супена лъжица зехтин, черен пипер и гарам масала. Сервирайте бок чой на тиган като гарнитура към основното ястие.