Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Тиквички на тиган

Тиквички на тиган

Teodora KrumovaTeodora Krumova
Чирак
65495128
Тиквички на тиган
Снимка: Teodora Krumova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Тиквички на тиган с ароматна марината - една вкусна тайна - добавете няколко капки балсамов оцет."

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 бр.
  • чесън - 6 скилидки
  • копър - 1/2 връзка
  • зехтин
  • ябълков оцет
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате и почиствате тиквичките. Нарязвате ги на тънки ленти по дължина.

Поставяте ги в тиган с незалепващо покритие. След като се приготвят и от двете страни, ги поставяте в тавичка.

Наситнявате копъра и го добавяте към тях. Обелвате скилидките чесън и ги пресовате. Приготвяте дресинг от сол, зехтин, ябълков оцет и чесън.

Заливате грилованите тиквички с дресинга и ги разбърквате внимателно, да не се наруши целостта им.

Вижте още апетитни предложения за постни манджи с тиквички, както и вижте как да избирате свежи тиквички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: