Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Пастет от аншоа и риба тон

Пастет от аншоа и риба тон

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пастет от аншоа и риба тон
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
8 мин.
Общо
8 мин.
Порции
8
"Ето една чудесна идея за предястия с вкусен пастет от аншоа и риба тон върху брускети или крекери"

Необходими Продукти

  • риба тон - 300 г от консерва
  • аншоа - 50 г
  • яйца - 3 бр. твърдо сварени
  • краве масло - 100 г на стайна температура
  • черен пипер - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Този рибен пастет е може би най-бързият и вкусен, който съм опитвала. Той може да бъде много подходящ за вашата Никулденска трапеза или при всеки друг повод.

За да го приготвите, ви трябва уред, в който да смелите продуктите - пасатор или блендер.

Сложете първо маслото, което трябва да е отпуснато на стайна температура, но не и прекалено меко. Разбийте го с помощта на уреда, за да стане на пухкаво кремче.

Сложете обелените сварени яйца, отцедената риба тон, както и солената аншоа.

Подправете с черния пипер и смелете до почти съвършена гладкост.

Готовият пастет с риба тон поднесете в купички или в самата кутийка от консерва от рибата тон.

Така ще има по- автентичен и оригинален вид.

Акомпанирайте пастета от аншоа и риба тон с крекери или препечени филийки.

Добър апетит и хубав празник!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: