Начин на приготвяне
Този рибен пастет е може би най-бързият и вкусен, който съм опитвала. Той може да бъде много подходящ за вашата Никулденска трапеза или при всеки друг повод.
За да го приготвите, ви трябва уред, в който да смелите продуктите - пасатор или блендер.
Сложете първо маслото, което трябва да е отпуснато на стайна температура, но не и прекалено меко. Разбийте го с помощта на уреда, за да стане на пухкаво кремче.
Сложете обелените сварени яйца, отцедената риба тон, както и солената аншоа.
Подправете с черния пипер и смелете до почти съвършена гладкост.
Готовият пастет с риба тон поднесете в купички или в самата кутийка от консерва от рибата тон.
Така ще има по- автентичен и оригинален вид.
Акомпанирайте пастета от аншоа и риба тон с крекери или препечени филийки.
Добър апетит и хубав празник!