Фабада

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Фабада1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • боб - 300 г
  • кървавица - 200 г
  • колбас - 200 г варено - пушен
  • вода - 3 ч.ч.
  • бульон - 2 ч.ч.
  • лук - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва за 6 – 8 часа в студена вода. След това водата се излива, бобът се измива, залива се с бульон и вода и се вари до омекване. Нарязват се лукът, чушката и колбасът и се пържат в зехтин: първо лукът, после чушката и накрая колбасът.

За 2 минути всичко се задушава и се изсипва в тенджерата с варения боб. Ястието се вари още 30 минути на слаб огън. Фабадата е готова, когато се сгъсти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Подобни от медията