Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб чорба»Зелена бобена чорба с джанки без мазнина

Зелена бобена чорба с джанки без мазнина

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Зелена бобена чорба с джанки без мазнина1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • боб - 500 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • джанки - на око
  • брашно - 50 г
  • магданоз - 1 връзка
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Варете боба с 2 л и когато кипне, варете за 25 минути. Сменете водата с нови 3 л гореща и оставете да ври за около 90 минути.

След това добавете чубрица и нарязания лук. Малко преди бобът да е готов, добавете измитите джанки и варете още 20 минути.

Размийте брашното със 100 мл студена вода и при непрекъснато бъркане го добавете към ястието.

Посолете на вкус и след като кипне, снемете от котлона. Добавете ситно нарязаните зелени подправки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: