Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Фабада Астуриана

Фабада Астуриана

Радка СлавоваРадка Славова
Помощник Готвач
8140699342
Фабада Астуриана
Снимка: Радка Славова
1 / 2
22/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5
"Фабада Астуриана в превод от испански означава - мега вкусен боб с наденица"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г бял
  • лук - 1 глава
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бекон - 100 г
  • наденица - 100 г
  • сол
  • червен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва за една нощ в студена вода. На другия се слага да заври, след което се сменя водата, която трябва да покрие боба.

Отделно запържваме лука, бекона и наденицата, после ги вадим и ги слагаме при боба.

В горещото олио запържваме червения пипер и него го прибавяме. Поставяме и дафинов лист.

Слага се на котлона и след като аври се намалява на по-ниска степен.

Вари се около 1 1/2 часа и накрая се прибавя солта.

Сервира се с препечен хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Подобни от медията