Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта, като използваме миксер. Разбиването продължава, докато яйцата станат като пухкав крем. Внимателно наливаме зехтина, прибавяме бакпулвера и канелата, без да спираме да разбиваме.
Когато се смесят съставките, прибавяме лъжица по лъжица ябълковото брашно, но сега вече разбъркваме много внимателно с шпатула, за да не спадне сместа (може вместо само с ябълково да се смесят пшеничено и ябълково брашно според вкуса ).
Готовата смес трябва да е с гъстота на кейково тесто и при необходимост ръсваме още брашно. Разсипваме тестото в намазани с мазнина формички за кейкчета.
Слагаме да се изпекат в нагрята на 170 градуса фурна до готовност. Като сложим да се пекат, може след 15-20 минути да проверим с клечка дали са изпечени.
Поднасяме кейкчета с кафе, чай, сок или айрян.
Приготвят се без какао.
Цветът им се получава от ябълковото брашно.
Коментари