Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле с моркови и грах

Пиле с моркови и грах

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Пиле с моркови и грах
Снимка: Monika Ivanova
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • грах - 850 г от консерва
  • масло - 1/2 ч.ч. растително
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лук - 2 глави
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате пилето на парчета и го изпържвате леко в мазнината. В същата мазнина след изваждането му се прибавят последователно и се задушават ситно нарязаните лук и морковите, нарязани на кубчета.

Когато омекнат морковите, се прибавят грахът, червеният пипер, черният пипер, 1 ч.ч. топла вода и месото. Посолявате ястието на вкус и го оставяте да ври на тих огън до готовност. Преди свалянето му от огъня поръсвате със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Е да ама е с пиле
10.11.2024 13:02
дани
дани
според мен това е свинско месо с грах
07.03.2014 21:50
1