Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Балсамово пиле с грах и моркови

Балсамово пиле с грах и моркови

Балсамово пиле с грах и моркови
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
1
"Не ви ли се струва, че сякаш ни се усмихва от тавата"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • грах - 300 г замразен
  • сол
  • соев сос
  • балсамова глазура
  • универсална подправка - за пиле
  • масло - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилето. Разтопете маслото, добавете към него соев сос, подправки за пиле и сол.

Намажете обилно пилето с маринатата. Най-отгоре глазирайте с балсамова глазура.

Сложете пилето в подходяща тава за печене и го сложете в загрята фурна. Добавете 1/2 ч.ч. вода.

По средата на печенето обърнете пилето, глазирайте отново и добавете зеленчуците, като предварително сте нарязали морковите на колелца.

Гответе до готовност на печеното пиле - до получаване на приятен кафеникаво-златист загар.

Балсамовото пиле с грах и моркови е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: