Начин на приготвяне
Сложете в съд на котлона течната сметана, захарта, маслото и ванилията. Затоплете ги, колкото да се разтопят маслото и захарта.
След това махнете от котлона и прибавете кокосовите стърготини и семената чиа.
Разбъркайте добре.
Покрийте дъска за рязане със стреч фолио и изсипете сместа.
С помощта на шпатула заравнете и оформете правоъгълник с дебелина около 1.5-2 см.
Оставете да изстине и след това сложете в хладилник за 1 час, докато стегне.
След това нарежете на малки квадрати приблизително 3/3 см.
Начупете шоколада в купичка и го залейте със сметаната.
Разтопете на водна баня до гладък и лъскав ганаш.
Забодете 1 от бонбоните на дървено шишче и го потопете в глазурата.
Направете същото и с останалите кокосови бонбони.
Ако глазурата стегне и стане много гъста затоплете я отново за кратко. Може и в микровълнова фурна за 20-30 секунди.
След това нареждайте бонбоните отново на дъска, покрита с фолио.
Нарежете малко бял шоколад и поръсете с него шоколадовите бонбони, след което ги сложете в хладилник за още 30 минути.
Изключително вкусни кокосови бонбони с шоколад и чиа, с които да почерпите вашите близки за всеки семеен празник.
Източник: Вкусно С Йоли