Начин на приготвяне
Главата лук си я нарязваме на ситно.
Пресният лук и него също нарязваме на ситно.
Моркова и домата настъргваме на ренде.
Ориза измиваме добре.
Поставяме в тигана 2 супени лъжици олио.
Прибавяме нарязания лук и оставяме да се запържи.
Добавяме настъргания морков и домат и накрая прибавяме ориза.
Прибавяме 250 мл вода и оставяме да заври.
След като заври водата и набъбне оризът, сваляме от котлона.
Започваме да пълним чушките със сместа.
Готовите напълнени чушки нареждаме в уреда.
Настройваме градусите на 190 за 20 минути.
След като изтече времето, печем пълнени чушки с ориз в еър фрайър за още 10 минути на 160 °C и вадим.