Начин на приготвяне
Оризът се измива до бистра вода.
Слага се в касерола с незалепващо покритие.
Прибавя се олиото и се запържва за 5 мин. на среден огън, след което се прибавя солта, пипера Микс, подправката Бахарат, джодженът и водата.
Разбърква се много добре и се вари 5 мин. след завиране, след което се сваля от котлона и се похлупва с капак.
Оставя се докато оризът поеме водата.
Гъбите се почистват от пънчетата и се измиват много добре.
С плънката от ориза се пълнят гъбите.
Отгоре върху всяка гъба се слага парченце кашкавал.
Еър фрайърът се загрява 5 мин. на 180 °C, след което се нареждат в кошницата гъбите.
Пекат се пълнени гъби с ориз в еър фрайър 14 мин на 180 °C на програма за зеленчуци
Сервира се сочни пълнени гъби с краставици.