Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Русенска гозба с телешко

Русенска гозба с телешко

IvankaIvanka
Новак
252422
Русенска гозба с телешко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • нахут - 300 г (1 1/2 ч.ч.)
  • лук - 50 г (1 гл.)
  • олио - 100 мл (1/2 ч.ч. или говежда лой)
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме телешкото месо на средно - големи парчета и ги сваряваме на умерен огън, в подсолена вода, до полуомекване.

Отделяме парчетата месо и в бульона сваряваме нахута, заедно с нарязания на дребно лук и мазнината.

След сваряването на варивото, връщаме обратно парчетата месо, за да се сварят напълно.

Накрая към ястието можем да добавим 2 филии хляб, натопени във вода. Тази гозба се вари до кашообразно състояние.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: