Телешко в гювечета

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Телешко в гювечета1 / 2
27/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Пикантни телешки гювечета, които очакват своите почитатели"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 750 г
  • гювеч - 1 буркан стерилизиран
  • лук - 1 глава
  • картофи - 500 г
  • моркови - 2 броя
  • люти чушки - 8 броя
  • мазнина - 4 - 5 с.л. олио
  • магданоз - 3 стръка, нарязан
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото на 8 парчета и го запържете в сгорещеното олио в тенджера. Добавете нарязания на едро лук, след това моркови заедно с малко вода, сол и червен пипер и задушете, докато месото омекне. Добавете гювеча и докато заври обелете картофите и ги нарежете.

Прибавете ги в тенджерата щом телешкото е вече омекнало. Цялата смес разпределете в гювечета (по 2 парчета месо във всяко), слага се по 1 люта чушка, поръсва се с накълцан магданоз, черен пипер и се долива по малко гореща вода.

Похлупват се и се пекат до омекване на картофите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
42
31
20
10
Дай твоята оценка: