Телешко с кашу

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Телешко с кашу
Снимка: Даниела Русева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Специалитет за скъпи гости, които искате да почерпите с най-вкусното телешко на света"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 800 г крехко
  • телешки бульон - 1 бр. кубче
  • зеленчуков бульон - 1 бр. кубче
  • чесън - 3 скилидки
  • дафинов лист - 3 бр.
  • черен пипер - 10 зърна
  • кориандър - 10 зърна
  • червен пипер - 3 щипки
  • кашу - 3 с.л. /сурови ядки/
  • вода - 150 мл /топла/
  • олио
  • сол
  • още
  • тесто - 600 г готово
  • масло - 20 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • за гарнитура
  • чушки - 2 бр. зелени
  • патладжани - 1 бр.
  • броколи - 1 малка глава
  • домати - 2 бр
  • крема сирене - 2 с.л.
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • копър - 3 стръка
  • сол
  • оцет
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо се нарязва на кубчета, поръсва се със стрити кубчета телешки и зеленчуков бульон, малко червен пипер и се подрежда в плик за печене.

Добавят се нарязани скилидки чесън, дафиновия лист, по 10-на зърна кориандър и черен пипер и три пълни супени лъжици сурово кашу.

Залива се с топлата вода и олио и пликът се затваря. Пече се на 200 градуса за 50 минути.

Ако искате да направите поднасянето на това телешко по-забавно, предлагам да изпечем от тесто един рог на изобилието.

С готовото хлебно тесто от магазина ще се справим лесно.

Разточете от тестото лист с дебелина 3-4 мм и го нарежете на ленти с ширина 2 см. Предварително трябва да си направим фунийка от твърда хартия /картон/, която се облича с алуминиево фолио. Острияt край се подкривява, за да се оформи като рог.

Намажете фунията отвън обилно с краве масло. Вече готовата фуния се облепва с лентите от тесто, като завивайки ги, се застъпва част от тях. Тестото се намазва с жълтък и се изпича в предварително загрята фурна на 200 градуса до зачервяване.

Напълнете рогчето със задушеното телешко месо.

Гарнирайте със сурова зелена чушка - рог, пълен с печен патладжан, овкусен със сол, оцет и олио, пълнени доматчета със смес от крема сирене и заквасена сметана и задушени броколи в малко вода и олио с копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Произведение на кулинарното изкуство! Прекрасно е , Дани!
30.10.2017 07:33
1
1
Покажи всички подкоментари