Начин на приготвяне
Подгответе си подходящ съд, в който ще смесите съставките на основата.
Обелете и настържете картофите. Обелете и настържете морковите. Към тях прибавете зеления лук, като го нарежете на малки парчета.
Добавете яйцата, червения пипер, сол на вкус и натрошете кубчето от зеленчуковия бульон. Ако сте решили да използвате магданоз, нарежете го на ситно и също го добавете. Добавете царевичното брашно.
С така прибавените съставки започнете да бъркате. Бъркайте, докато всички съставки се хомогенизират и се получи гъста смес.
Ако е необходимо, добавете допълнително количество от царевичното брашно, за да се получи желаната гъстота.
Подгответе си правоъгълна тава. Застелете я с хартия за печене. Намажете дъното със зехтин.
В тавата изсипете картофено-морковената смес. Разстелете равномерно по дължината на тавата.
Включете фурната на 170 °C. Печете в загрята фурна за около 20 минути или до леко позлатяване на основата.
След като се изпече, оставете да се охлади за да може да разрежете основата.
Нарежете така получената картофено-морковена запекана на ивици, така че да може да ги свиете на руло.
Върху всяка ивица добавете топено сирене и ситно нарязан пресен чесън.
Завивайте картофените рулца внимателно едно по едно и в средата забодете всяко с клечка за зъби.
Подредете рулцата в ейр фраера. Настържете кашкавал и сложете по малко от него върху всяко от солените рулцата.
Печете в ейр фраера на 175 °C за 10 минути или до готовност.
Сервирайте, докато са още топли.
Поднесете със свежа салата и се насладете на свежите пролетни лучено - чеснови рулца - рулца с картофи и зелен лук в еър фрайер.
Вижте още вкусни предложения за картофено руло, както и как се прави най-сочното месно руло.