Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Рулца»Рулца с картофи и зелен лук в еър фрайер

Рулца с картофи и зелен лук в еър фрайер

Рулца с картофи и зелен лук в еър фрайер
Снимка: Албена Атанасова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Поднесете със свежа салата и се насладете на свежите пролетни лучено-чеснови рулца."

Необходими Продукти

  • картофи - 3 бр.
  • зелен лук - 6 стръка
  • пресен чесън - 2 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • царевично брашно - 3 с.л.
  • топено сирене - 100 г
  • кашкавал - 50 г
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • магданоз - по желание
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе си подходящ съд, в който ще смесите съставките на основата.

Обелете и настържете картофите. Обелете и настържете морковите. Към тях прибавете зеления лук, като го нарежете на малки парчета.

Добавете яйцата, червения пипер, сол на вкус и натрошете кубчето от зеленчуковия бульон. Ако сте решили да използвате магданоз, нарежете го на ситно и също го добавете. Добавете царевичното брашно.

С така прибавените съставки започнете да бъркате. Бъркайте, докато всички съставки се хомогенизират и се получи гъста смес.

Ако е необходимо, добавете допълнително количество от царевичното брашно, за да се получи желаната гъстота.

Подгответе си правоъгълна тава. Застелете я с хартия за печене. Намажете дъното със зехтин.

В тавата изсипете картофено-морковената смес. Разстелете равномерно по дължината на тавата.

Включете фурната на 170 °C. Печете в загрята фурна за около 20 минути или до леко позлатяване на основата.

След като се изпече, оставете да се охлади за да може да разрежете основата.

Нарежете така получената картофено-морковена запекана на ивици, така че да може да ги свиете на руло.

Върху всяка ивица добавете топено сирене и ситно нарязан пресен чесън.

Завивайте картофените рулца внимателно едно по едно и в средата забодете всяко с клечка за зъби.

Подредете рулцата в ейр фраера. Настържете кашкавал и сложете по малко от него върху всяко от солените рулцата.

Печете в ейр фраера на 175 °C за 10 минути или до готовност.

Сервирайте, докато са още топли.

Поднесете със свежа салата и се насладете на свежите пролетни лучено - чеснови рулца - рулца с картофи и зелен лук в еър фрайер.

Вижте още вкусни предложения за картофено руло, както и как се прави най-сочното месно руло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: