Начин на приготвяне
Картофите се изпичат в еър фрайъра (цели и небелени) на 200 °C до омекване.
При мен отне около 35-40 минути, но в зависимост от големината - времето се променя, така че проверете след 35-тата минута.
Наситните зеленчуците и ги запържете с каймата (ако използвате доматен сок, го добавете, след като се запържили добре каймата със зеленчуците, и оставете да покъкри). Ако не разполагате с много време, сложете всички продукти в еър фрайъра и ги изпечете на 200 °C за около 10-15 минути, като бъркате поне веднъж.
След като картофите са омекнали, се разрязват на две по дължина и се издълбават с лъжица. Издълбаната вътрешност и половината от моцарелата се добавят към каймата, която все още е топла и се разбърква.
С каймата се пълнят картофите и се прибавя и останалата част от моцарелата (може да е настъргана или на малки кубчета. В моя случай я накъсах на малки парчета).
Изпичат се в еър фрайер на 170 °C за около 10 минути.
По желание може да сервирате пълнените картофи с млечен сос и зелен лук.
Вижте още кой сорт картофи е най-подходящ за печене, както и разгледайте всичките ни предложения за кайма с картофи.