Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Празнична баница

Празнична баница

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Празнична баница1 / 2
12/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 2 кг
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • вода - 3 - 4 ч.ч. топла
  • за топене на корите
  • вода - гореща
  • сол - 1 с.л.
  • масло - 1 - 2 с.л.
  • за плънката
  • сирене - 250 г
  • яйца - 2 бр.
  • олио - ½ ч.ч. или разтопено масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите се замесва тесто. Разделя се на 20 топчета, поръсват се с брашно, покриват се с кърпа и се оставят за половин час.

От всяко топче се разточва тънка кора, разрязва се на две и се прегъва на триъгълник. Триъгълниците се изпичат на котлона от двете страни. След това се потапят в гореща вода със сол и разтопено масло.

Разтварят се и се редят в намазана с мазнина тава, като се поръсват с мазнина. Помежду им на два пъти се слага от плънката, приготвена от разбитите яйца и натрошеното сирене.

Баницата се пече само по краищата, без средата, като се повдига и се сипва по малко мазнина на дъното на тавата и щом отдолу е изпечена, се обръща в друга намазана с мазнина тава и се продължава с печенето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: