Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Млечна баница»Празнична млечна баница

Празнична млечна баница

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Празнична млечна баница1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10-12
"За всеки празник, а и за делниците - хапвайте от тази празнична млечна баница"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • олио
  • сол
  • вода
  • масло - 1/4 кг краве
  • прясно мляко - 2 л
  • оризово брашно - 2 чаши
  • ванилия
  • яйца - 8 - 10 броя
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното сол, 1 яйце, малко олио и вода омесете гладко тесто. Разделете го на 10 парчета и ги разточете на тънки кори.

Корите се подреждат в подмазнена тава, като помежду им се ръси масло и се пекат.

Млякото се вари с оризовото брашно, разбито със студена вода на рядка каша.

Като изстине млякото, добавете яйцата и разбивайте с тел. Добавете захар на вкус и ванилия.

Залейте изпечената баница и я пъхнете да се доизпече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
44
32
20
10
Дай твоята оценка: