Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Плескавица»Балкански плескавици с гарнитура

Балкански плескавици с гарнитура

Балкански плескавици с гарнитура
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Кой би отказал една сочна плескавица с гарнитура"

Необходими Продукти

  • сирене - 100 грама натрошено
  • кайма - 300 грама смес
  • лук - 1 глава
  • кимион
  • чубрица
  • риган
  • олио - за тигана
  • гарниране
  • домати
  • люти чушки
  • краставици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата заедно с наситнения лук и овкусете с подправките - риган, кимион и чубрица. Оставете да престои в хладилник, за да се смесят ароматите.

Разделете каймата на две равни топки, а всяка една разделете на две по-малки части.

Намазнете ръцете си и върху дъска оформете кръг от каймата. В средата сложете натрошено сирене и покрийте с втората част кайма.

Притиснете с пръсти и оформете двете плескавици.

Загрейте грил тиган или скара. Изпечете плескавиците и от двете страни.

Сервирайте с нарязани домати, краставиции и люти чушки.

Балканските плескавици с гарнитура са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: