Начин на приготвяне
Свинският или телешки дроб се почиства и нарязва на кубчета. Лукът се нарязва и задушва до омекване под капак.
Капакът се маха, докато се получи златист цвят.
Избутвам към края на тигана и добавям черният дроб. Това се случва на слаб към среден огън и се държи 1-2 минути (до получаване на карамелизиран загар отдолу на дроба).
Разбърква се всичко и се поръсва с желатина. Залива се с врящата вода. Запарва се под капак за 5 минути.
След като мине необходимото време, всичко се изсипва в блендер (може и в пасатор или food processor, но няма да е толкова гладка сместа).
Пресипва се домашният пастет в контейнер за съхранение с капак и се държи в хладилник до пълното му стягане (поне 4 часа).
Да ви е вкусно с моя домашен пастет.