Начин на приготвяне
Нарежете гъбите на филийки. Загрейте тигана с олиото и маслото и сложете гъбите да се запържат за 5-6 минути.
През това време нарежете дробчетата на средно големи парчета и ги добавете към гъбите. Посолете и подправете с черния пипер.
След десетина минути добавете и нарязания на четвъртинки или полумесеци лук.
Нарежете чесъна ситно и също го добавете в тигана.
Разбъркайте добре и оставете ястието с дробчета да се готви под капак за 20 минути.
През това време настържете домата, а червената чушка нарежете на дребно. Добре е, ако чушката преди това я изпечете. Добавете ги в тигана. След 2-3 минути поръсете с червения пипер. Разбъркайте добре и налейте виното.
Сложете капака и оставете ястието да къкри на средно слаб огън за 15-20 минути.
Пилешките дробчета с лук и гъби са готови. Ароматът е неустоим. Дори и да не си гладен, ще огладнееш.
Сервирайте ястието топло, поръсено с магданоз.
Добър апетит!